Presentación

Hola!
Soy Vanesa Villaplana, tengo 19 años y vivo en Barcelona.
Esta es la primera vez que hago un blog, pero me parece un trabajo fácil e interesante, ya que me permitirá expresar mis opiniones acerca de temas sobre los cuales pueda estar interesada. Además podré compartir estas opiniones y noticias con otros compañeros, y de la misma forma ellos podran hacerlo conmigo.
Finalmente considero que gracias a la creación de este blog, la asignatura será más amena.

lunes, 9 de marzo de 2009

Comentari vídeo

La setmana passada varem mirar un vídeo del programa anomenat 30 minuts, en el qual es podia veure la metodologia que feien servir en una escola de Tokio.
En aquesta, els nens havien d’anar vestits amb uns pantalons curts i una gorra, però el que els diferenciava dels demés nens d’altres escoles és que no podien portar samarreta, només quan estiguessin malalts. Ells consideren que d’aquesta manera els nens es faran més forts, s’adaptaran millor als canvis de la natura i sempre estaran sans.
D’altra banda la jornada escolar començava premiant als alumnes que haguessin destacat més en alguna de les matèries i seguidament començaven a fer un seguit d’activitats, a les quals li dedicaven 30 minuts a cadascuna, com per exemple jugar o netejar les classes i el jardí.
Finalment una tarda a la setmana els pares assistien a l’escola per a jugar amb els seus fills.
Jo per la meva part, considero que aquesta metodologia no és la més correcta, ja que no crec que sigui necessari que els nens vagin despullats per a aprendre. Crec, a més a més que és l’únic factor pel qual, aquesta escola és diferent a les demés.
Per altra banda, el fet de que es realitzin moltes activitats al llarg de la jornada em sembla bé, ja que així els nens no s’avorriran, aprendran més i seran més dinàmics. Altra punt important és que els pares vagin a l’escola per estar amb els seus fills, la qual cosa em sembla molt bé, ja que així els pares poden seguir de més a prop l’educació dels seus fills i de la mateixa manera col•laborar també a l’escola.
Per tant, considero que aquesta pot ser una bona escola, però que les seves metodologies no són les millors, ja que volen imposar una educació espartana, fent que els nens vagin despullats, per a formar-los amb un caràcter molt més dur, la qual cosa la considero massa dura ja que es tracta de nens massa petits per rebre aquest tipus d’educació.
Finalment m’agradaria dir que crec que el preu de l’escola és excessiu per a un nivell d’educació tan baix, pel que considero que aquesta només es vol beneficiar de totes les famílies que volen portar els seus fills a questa escola.