Presentación

Hola!
Soy Vanesa Villaplana, tengo 19 años y vivo en Barcelona.
Esta es la primera vez que hago un blog, pero me parece un trabajo fácil e interesante, ya que me permitirá expresar mis opiniones acerca de temas sobre los cuales pueda estar interesada. Además podré compartir estas opiniones y noticias con otros compañeros, y de la misma forma ellos podran hacerlo conmigo.
Finalmente considero que gracias a la creación de este blog, la asignatura será más amena.

viernes, 22 de mayo de 2009

Racisme a les aules...

Dimarts passat vaig assistir a una conferencia que es va fer a la sala de graus sobre el racisme que hi ha a les aules. A aquesta van assitir tres nois, els quals s'havien trobat en situacions en les que eren víctimes de l'acosament dels seus companys de la classe i, un professor, anomenat Toni de la Rosa que havia estat present a aquests acosaments. Aquest va escruire un llibre anomenat "La escuela rota", on explica tots els seus pensaments sobre l'exclusió i la xenofobia existent a les classes.
Em va semblar molt interessant, ja que va ser una xerrada on van explicar la realitat d'un problema, que tot i que, nosaltres no el tenim present avui dia, encara segueix existint. Molts dels nois estranjers que venen a Espanya, són discriminats, tractats com a diferents pels demés companys, fent-los així que la seva integració aquí sigui molt difícil. Per tant, considero que els nois estranjers que van assitir a la xerrada, ens van fer reflexionar molt a tots els que estavem allà presents i, van ser molt valents al expliar-nos la seva propia experiència.
Per altra banda considero, que el paper que tenia el professor va ser més molt important, ja que es va involucrar amb els seus alumnes, escribint aquest llibre i defensant-los en tot moment, ja que sabia que ells tenien tota la raó. Això va causar que li obrissin un expedient en el centre on havia donat classes de história durant molts anys. Per tant considero que el professor també va ser molt valent al involucrar-se tant en el problema que aquests nois estaven vivint.
Finalment dir que considero que és un tema sobre el qual tots hauriem de reflexionar...